Krizia

Krizia parfum
Krizia is een Italiaans mode- en lifestylemerk dat in 1950 is opgericht. Sindsdien staat het bekend om zijn heren- en dameskleding, accessoires, brillen, stropdassen, handtassen en parfums. Ze creëerden in 1980 hun eerste geur, K de Krizia, met een prachtige mix van aldehyden, oranjebloesem, narcissen, eikenmos en hyacint. Sindsdien creëert Krizia geuren die elke persoonlijkheid en stijl zeker zullen accentueren.

Ontwerper Mariuccia Mandelli en haar man, Aldo Pinto, debuteerden in 1950 met Krizia, een Italiaans modeontwerpbureau. Ze noemden het bedrijf naar Plato's fictieve personage Crizia, een man die al zijn verdiensten besteedde aan juwelen en kleding voor uitverkoren vrouwen in zijn omgeving. De naam had een speciale betekenis voor Mandelli omdat ze een stabiele onderwijspositie verliet om haar droomcarrière in de mode te lanceren en hoopte veel echte mannen zoals Crizia te ontmoeten in haar eigen zakelijke inspanningen.

Krizia parfum: Italiaanse droom

Terwijl Pinto de operationele kant van het bedrijf leidde, maakte Mandelli naam voor het designhuis door altijd te letten op frisse, nieuwe materialen om in haar ontwerpen te injecteren. Haar kenmerkende plooimethoden, grillige dierenontwerpen en speciale aandacht voor de schouderontwerpen van haar dames- en herenoverhemden trokken uiteindelijk de aandacht van de zeer competitieve modewereld. In de loop van de tijd is het aanbod van het merk uitgebreid met kindermode, keukenmeubilair, zilverwerk en heren- en damesparfums.

Krizia debuteerde in 1980 met zijn eerste damesgeur, K de Krizia. In 1983 presenteerde het bedrijf zijn eerste mannengeur, Krizia Uomo. Sindsdien heeft het merk Krizia sindsdien 19 dames- en herengeuren in zijn collectie aangeboden, en gaat door om meer dan 50 collecties per jaar uit te brengen onder het belangrijkste Krizia-label en het secundaire KRIZIAPOI-label, dat gespecialiseerd is in lederwaren.

Ontdek de unieke parfums van Krizia op Parfumtrends.com en profiteer van onze lage prijzen!

Krizia parfum met een vriendelijk prijskaartje

Wij doen ons uiterste best om parfums, en dus ook de parfums van Krizia, scherp in te kopen. Op deze wijze kunnen we deze parfums voor een mooie prijs aanbieden.

Geen producten gevonden.