blog
Cat1|2 minuten
7 minder bekende feiten over parfums

Het reukvermogen is een oerbron geweest die de persoonlijke smaak verbeeldt van waaruit mensen op zoek waren naar goddelijke verbinding met goden. Of het nu gaat om wierook of het gebruik van geurende oliën in Egypte om lichamen te mummificeren, het is tot de goed gemaakte kunst van het maken van parfums in de loop van de tijd verheven.

Als we het over parfum hadden, was het eerste gebruik om een vrome connectie met god te zoeken. Het komt van een Latijns woord genaamd "per fumum", wat betekent dat het door middel van rook werd gebruikt om gunst te verwerven bij de goden. De moderne incarnatie van het parfum begon aan het einde van de 14e eeuw met een mix van geurende oliën die individuele geuren op maat maakten. Nu is het één van de essentiële onderdelen van de bruisende cosmetische markt.

In de loop der jaren heeft het verschillende transformaties ondergaan, wat interessant lijkt, waardoor je parfum koopt online. We zijn hier met enkele van deze minder bekende feiten over parfums die je zeker aangenaam zult vinden om te lezen.

Je haar is de juiste plek

Ja, je haar en niet je huid kan de beste plek zijn om parfum te spuiten, omdat het daar langer blijft vanwege de olie die op je hoofdhuid ligt. Je hoofdhuidolie kan het gemakkelijk verspreiden en je de hele dag lekker laten ruiken.

Je neus en hersenen zijn gewend aan kenmerkende geuren

Als je ooit hebt opgemerkt dat je parfum na een paar minuten verdwijnt, merken je hersenen het niet meer op. Interessant genoeg wennen je hersenen aan je vertrouwde geur nadat ze zich realiseren dat het niet schadelijk is en het nauwelijks meer opmerken.

Oh, Jasmine, jij bent het niet

Je hebt misschien veel geuren aangebracht die jasmijnnoten bevatten, maar het zou je verbazen te weten dat dit niet de echte jasmijn is. In plaats daarvan wordt een synthetisch materiaal genaamd Indole gebruikt om de geur te produceren. En het ruikt zoet en bloemig bij gebruik in lage concentratie.

Imperial Majesty heeft echte grandeur

Imperial Majesty van Clive Christian is het duurste parfum ter wereld, dat voor wordt geprijsd op meer dan € 215.000 voor 500 ml. De fles is versierd met een 5-karaats en tegelijkertijd een kraag gemaakt van 18-karaats gouden wikkels rond de handgemaakte kristallen flacon. Nou, als dat niet eens pure luxe is.

Te veel geuren kunnen leiden tot overbelasting van de hersenen

Als je ooit in een parfumwinkel bent geweest, heb je misschien gemerkt dat mensen meer dan twee of drie parfums tegelijk testen. Het zou helpen als je dat niet zou doen, omdat het op de een of andere manier je hersenen overbelast, waardoor het moeilijk wordt om het verschil tussen hen te begrijpen.

Parfums hebben ook een donkere kant

Je moet je parfums op koele en donkere plaatsen bewaren, omdat hitte, licht en vochtigheid de deeltjes afbreken. Je badkamer of koelkast is de beste plek om parfums te bewaren.

Je pols wrijven na het aanbrengen van parfum is een no-go!

Velen van ons brengen parfum aan en wrijven onze polsen tegen elkaar, in de overtuiging dat we een blijvende geur zullen krijgen. Maar goed, laten we dat niet meer doen! Door over de polsen te wrijven, kan het parfum de natuurlijke oliën van je huid mengen. De kans bestaat dat je de geur en de impact ervan verstoort.

We hopen dat je de feiten met plezier hebt gelezen. Als je uitkijkt naar enkele van de meest exclusieve collecties, koop dan vandaag nog parfum online bij Parfum Trends!