blog
Cat1|2 minuten
5 meest gewilde parfumingrediënten voor een blijvende geur!

Parfums zijn al eeuwenlang een belangrijk accessoire in ons leven. Verschillende soorten geuren worden gebruikt om lekker te ruiken en een balans te vinden met onze persoonlijkheid.

Weet je dat je veel kunt weten over een persoon door de geur die ze dragen? De vrolijke en lieve kerels neigen naar fruitige geuren, terwijl de wilskrachtige en ambitieuze mensen de neiging hebben om citrusparfums te kopen. Dit is de reden waarom je jouw parfums zorgvuldig moet kiezen - om een warme en positieve indruk te creëren die past bij jouw persoonlijkheid!

Daarnaast heb je het soort parfum nodig dat je een langdurige geur geeft. Hiervoor is het verstandig om na te gaan welke belangrijke ingrediënten een blijvende indruk op je kunnen maken.

Hier hebben we de 5 meest gewenste ingrediënten vermeld die worden gebruikt bij het bereiden van exotische en langdurige geuren. Neem een kijkje.

Jasmijn

Het is een van de klassieke geuren die in de praktijk zijn gebruikt als parfumingrediënt voor vrouwen. Het kan ook een basispilaar van parfum maken worden genoemd. Weet je dat er 200 soorten jasmijn zijn? Hiervan worden er echter maar twee gebruikt bij het maken van parfums. De ene is de 'grootbloemige jasmijn' en de andere is 'Toscaanse jasmijn'.

Je kunt parfum online kopen en op zoek gaan naar verschillende merken die de intense geur van jasmijn onderschrijven met een voordelig prijskaartje.

Oud

Ook wel bekend als vloeibaar goud. Het is een van de duurste parfumbestanddelen die over de hele wereld worden gebruikt. De geur van Oud is vrij intens en wordt verkregen door een schimmelaanval op het hout van Aquilaria-bomen. Vandaar dat de geur van Oud bitterzoet is, samen met een houtachtige tint. De karakteristieke houtachtige geur wordt meestal gedragen door bedwelmende en gewaagde persoonlijkheden.

Oranjebloesem en citrusgeuren

Citrusgeuren geven direct een schone en frisse uitstraling. De naar citrus ruikende vruchten worden gebruikt als rauwe ingrediënten en worden geëxtraheerd via koudgeperste methoden die helpen hun versheid te behouden.

Citrusgeuren zijn aangenaam en doen je op een zonnige ochtend denken aan een frisse wind. Het past goed bij zijn bloemige tegenhangers en haalt een zoete geur op.

Cederhout

Cederhout is een van de oudste mannelijke parfumingrediënten. Het heeft een aromatische, houtachtige en muskusachtige geur die een fris effect heeft op de geest. Het wordt bereid door stoomdestillatie van het cederhout.

Cedergeur past goed bij citrus, bloemen en pittige tonen. De geur versterkt meestal andere combinaties prachtig met een langdurige impact. Wil je het beste parfum online kopen, probeer er dan een met cederhout en zie het verschil dat het met zich meebrengt.

Sandelhout

Een andere eeuwenoude, zachte houtachtige toon komt met de geur van sandelhout. De zoete en bedwelmende geur van sandelhout is een symbool van vitaliteit volgens Indiase religieuze overtuigingen..

Het heeft een kalmerende en ontspannende werking op de geest. De geur van sandelhout past goed bij andere pittige tonen.

Met meer dan 4.000 parfumproducten in ons assortiment, bieden wij bij Parfum Trends jou unieke geuren over de hele wereld die moeilijk te vinden zijn. Maak kennis met ons aanbod.

Hier hebben we de 5 meest gewenste ingrediënten vermeld die worden gebruikt bij het bereiden van exotische en langdurige geuren. Neem een kijkje.