Chrome

Azzaro Chrome parfum
Chrome, geïntroduceerd in 1996, is een verfrissende herengeur die perfect is voor dagelijks gebruik. Het heeft een frisse, zuivere geur met oosterse tonen die afkomstig zijn van gember en rozemarijn. Een vleugje citroen maakt de geur perfect licht en verkwikkend, en petitgrain-tonen verdiepen de geur voor een hele dag aantrekkingskracht. Gemaakt door Loris Azzaro, Chrome is een opwindende toevoeging aan je geurcollectie en een perfecte go-to-geur voor alle gelegenheden, van werk tot een informele dag buiten in de zon.

Chrome parfum van Azzaro

Zet een stap in de moderne tijd met Chrome. Chrome is een frisse, kruidige geur met houtachtige akkoorden. Deze aromatische geur opent met citrusachtige topnoten van citroen, bergamot, ananas, neroli en rozemarijn. Jasmijn, koriander en cyclaam vormen het bloemenhart. De onderste noten bevatten tonkaboon, kardemom en musk met sandelhout, Braziliaans rozenhout, eikenmos en ceder. Geïntroduceerd in 1996 door het designhuis Azzaro, is deze lichte, verkwikkende geur ideaal voor de man die onderweg is. Van de sportschool tot de directiekamer, Chrome biedt een subtiele, verfijnde geur die net zo veelzijdig is als jij.

Loris Azzaro was een Italiaanse mode- en geurontwerper die tijdens zijn leven tientallen succesvolle parfums heeft uitgebracht. Het merk ontwikkelde zich als een zijproject waarbij hij elegante sieraden, accessoires en kralenzakken maakte, voornamelijk voor zijn vrouw en muze, Michelle Carsy.

In 1965 begon hij zijn eigen modellijn te produceren en de stukken werden vooral populair bij lokale vrouwen. Uiteindelijk begonnen beroemdheden en opmerkelijke figuren als Jane Birkin en Bridget Bardot zijn werk te dragen. Het eerste Azzaro-parfum werd uitgebracht in 1975, geïnspireerd op een beroemd schilderij van Salvador Dali. Het jaar daarop werd een mannengeur uitgebracht.