Alle parfum

Geen producten gevonden.

Wat is parfum? en hoe werkt het?

Je ziet allerlei namen in de parfumsectie: parfum, eau de toilette, eau de parfum, eau de cologne. Wat maakt ze anders - en in veel gevallen duurder?

Bij het kopen van een geur, kan er veel te ontcijferen zijn - merk, prijs, type - en je krijgt maar een paar aanwijzingen over wat de fles eigenlijk inhoudt. Je zult waarschijnlijk categorieën van geuren herkennen, maar je weet misschien niet wat die termen betekenen. Het vinden van de juiste concentratie is net zo belangrijk als het kiezen van de perfecte geur. Als het te licht is, zal het te snel vervagen. Als het te sterk is, gaat het je (en iedereen bij jou in de buurt) verstikken, wat een snelle manier is om een overigens heerlijke geur te ruïneren.

Eerst moet je begrijpen hoe deze geuren worden gemaakt. Fabrikanten mengen de natuurlijke en synthetische oliën die geuren hun geur geven met een drager zoals alcohol. Dit stabiliseert de geur en verdunt de oliën om te creëren wat u op uw huid ruikt. De alcohol is net zo belangrijk als de olie, omdat het de concentratie van de geur regelt en bepaalt hoe lang het duurt. De onderstaande algemene categorieën vertellen u hoe geconcentreerd de oliën zijn, zodat u weet hoe licht of zwaar de geur zal zijn.

Wat is Parfum of Pure parfum?

Deze namen zijn misschien een beetje bedrieglijk omdat ze niet verwijzen naar pure parfumolie, die zowel onaangenaam ruikt als je huid irriteert. Toch is pure parfum de hoogste geurconcentratie die beschikbaar is - meestal tussen 15 en 30 procent parfumolie - en volstaat om de geur krachtig, merkbaar en de hele dag lang aan te houden.

De sillage, of hoe ver de geur zich uitstrekt van je lichaam in de lucht om je heen, is altijd heel merkbaar met pure parfums. Ze hebben de neiging om dicht en dik in de lucht te lijken, met wolken van geur waar je in en uit kunt lopen, gesneden met een mes, je kunt het bijna proeven. Wanneer je iemand omhelst die puur parfum draagt, is de kans groot dat je het nog uren later zult ruiken. Net als een lippenstift kunnen ze worden overgedragen.

Wat is Eau de Parfum?

Eau de parfums hebben de volgende concentratie parfumoliën, tussen 15 en 20 procent. Ze zijn gemaakt om de hele dag op de huid te blijven zitten zonder de persoon op kantoor naast je hoofdpijn te geven of na een knuffel de geur over te dragen. Ze zijn de meest voorkomende geurcategorie en typisch hoe alle nieuwe geuren worden vrijgegeven. Veel parfums in onze winkel zijn eau de parfums. De geur zal van 's morgens tot' s avonds prominent aanwezig zijn en moet nog steeds waarneembaar zijn als je je 's nachts uitkleed.

Wat is Eau de Toilette?

Eau de toilettes hebben een lagere concentratie parfumoliën, meestal 5 tot 15 procent, en zijn gemaakt om een lichtere slijtage aan de huid te hebben, niet noodzakelijkerwijs tot het einde van de avond. Sommigen beweren dat eau de toilettes gemaakt zijn voor overdag dragen terwijl eau de parfums gemaakt zijn voor de nacht, maar met alles in schoonheid gaat het allemaal om wat je het liefste doet. Bij twijfel, doe wat je wilt.

Hoewel veel geslaagde parfums beginnen als eau de parfums en vervolgens worden uitgebracht in lichtere, eau de toilette-versies, delen ze niet altijd dezelfde tonen met hun parfum-tegenhangers. Sommige van de zwaardere tonen, zoals bossen en patchouli, kunnen worden verwijderd om de geur lichter te maken; anderen, zoals bloemen of citrus, kunnen worden toegevoegd om bruisen te stimuleren.

Sommigen stellen voor om je geur te veranderen nadat de eau de toilette volledig is verdwenen. Maar hoewel de oliën lijken te zijn vervaagd, worden ze meestal opnieuw ontstoken wanneer ze in contact komen met vocht. Ruik je ooit je geur opnieuw als je je handen wast of in een regenbui terecht komt? Als je nog steeds een andere geur gaat sprayen, zorg dan dat deze complementair is, omdat de nieuwe geur de oudere geur nieuw leven in kan blazen.

Wat is Eau de Cologne?

Cologne is meestal een overkoepelend woord voor mannelijke geuren in Noord-Amerika, maar eau de cologne is eigenlijk de term voor een zeer lichte concentratie parfumoliën, meestal 2 tot 4 procent, die wordt gesneden met meer alcohol en maar een paar uur meegaat. Deze zijn geweldig om op te sprayen en op te frissen, maar niet voor de hele dag.

Wat is Eau Fraiche?

Net als eau de cologne heeft eau fraiche ook een zeer lage concentratie alcohol, soms 1 tot 3 procent. Het verschil is dat colognes worden gemengd met alcohol zoals traditionele geuren dat zijn. Eau fraiches worden gemengd met meestal water en dienen als een snelle opfriscursus zonder een langdurige geur.

Eau de toilettes hebben een lagere concentratie parfumoliën, meestal 5 tot 15 procent, en zijn gemaakt om een lichtere slijtage aan de huid te hebben, niet noodzakelijkerwijs tot het einde van de avond. Sommigen beweren dat eau de toilettes gemaakt zijn voor overdag dragen terwijl eau de parfums gemaakt zijn voor de nacht, maar met alles in schoonheid gaat het allemaal om wat je het liefste doet. Bij twijfel, doe wat je wilt.

De meeste winkels zijn geordend op merk of prijs, niet op type, maar u kunt eenvoudig filteren op de parfumtypes. Wees niet overweldigd. Er is een soort parfum dat bij je levensstijl past, of je nu voor de klassieke, de hele dag gebruik van een eau de parfum, een zwaardere optie van een pure parfum, of een lichtere, meer tijdelijke slijtage van een eau fraiche wilt.